21 Temmuz 2019 Pazar

Metin Faruk Bal Mobil Uygulamalar Gizlilik Politikası

Mobil Uygulamalar Gizlilik Politikası

21 Temmuz 2019
Metin Faruk Bal olarak kullanıcılarımızın gizliliğini koruma ve bu kullanıcılardan elde ettiğimiz kişisel verileri özen ve saygı göstererek kullanma ilkesine bağlı kalmaktayız. Genel prensip olarak, size en iyi kullanıcı deneyimini sunmak için makul düzeyde gerekli olandan daha fazla bilgi toplamamaktayız.
Metin Faruk Bal olarak mobil oyunlarımız (“Oyunlar”) üzerinde ya da aracılığıyla toplanan kişisel verilerin işlenmesi amacıyla bağlı ortakların ya da itibarlı üçüncü tarafların hizmetlerini kullanabilir. Oyunlarımızı kullanarak bu Gizlilik Politikasında açıklanan uygulamaları kabul etmiş olursunuz.
1. Bu Gizlilik Politikası Hakkında
1.1. Bu gizlilik politikasında (“Gizlilik Politikası”) Oyunlarımızdan birini oynadığınızda hakkınızdaki verilerin nasıl toplandığı, kullanıldığı ve Metin Faruk Bal tarafından nasıl paylaşıldığı açıklanmaktadır. Bu gizlilik politikası Metin Faruk Bal'ın verileriniz söz konusu olduğunda veri kontrolcüsü sıfatıyla hareket ettiği durumlarda geçerlidir. Oyunlarımızdaki veri işleme amaç ve yollarını belirlememiz bunlardan birisidir.
1.2. Bu Gizlilik Politikası kullanım koşullarımıza ve diğer politikalarımıza ek olarak geçerlidir. Kullanım Koşulları ve bu Gizlilik Politikası arasında bir uyuşmazlık olması durumunda bu Gizlilik Politikası esas alınır.
2. Hakkımızda
2.1. Metin Faruk Bal KTU Bilgisayar ve İstatistik Bilimleri 3. Sınıf Öğrencisidir.Kayıtlı Evi Mersin'dedir.
3. Ne tür bilgiler topluyoruz?
3.1. Oyunlarımızı oynadığınızda Metin Faruk Bal sizden belirli bilgileri toplar. Hangi cihazla oynadığınız dahil olmak üzere Oyunlarımızı nasıl kullandığınızla ilgili olan bu bilgiler, kendi sistemimiz üzerinden ya da Facebook gibi sosyal medya hesaplarınız aracılığıyla hesap oluştururken gönderdiğiniz bilgileri de içerebilir. Ayrıca reklam ağı sağlayıcılarından ve ödeme hizmeti sağlayıcıları gibi üçüncü taraflardan bilgi toplayabiliriz.
Oyunlarımızı oynadığınızda diğerleriyle birlikte aşağıdaki bilgileri toplarız:
• Cihaz tanımlayıcınız ve IP adresiniz;
• Demografik bilgiler (ülkeniz gibi);
• Çeşitli teknolojilerle toplanan bilgiler;
• Daha iyi bir oyun deneyimi ve/veya profil oluşturmak için platformumuza kayıt olmayı seçtiğinizde sizden kullanıcı adı, e-posta adresi ve sağlamayı seçtiğiniz tüm bilgileri topluyoruz;
• Sizden aldığımız diğer bilgiler, örneğin e-postalarınız, sohbetleriniz veya sosyal medya kanallarımız üzerinden bize gönderdiğiniz ve Oyunlarla ilgili bizimle paylaşılan diğer mesajlar ve bilgiler;
• Oyunu nasıl oynadığınız (sıklık, cihaz, platform, seviye gibi);
• Yapılan ödemelerin işlem bilgileri;
• Oyunun Topluluğunda paylaştığınız bilgiler;
4. Bilgilerinizi nasıl kullanıyoruz?
4.1. Siz Oyunu oynarken, hakkınızda sahip olduğumuz bilgileri şu amaçlar için kullanıyoruz:
• Size Oyunu ve ilgili web sitelerini sunmak ve bu platformların özelliklerini sürekli olarak geliştirmek;
• Oyun geçmişinizi saklamak;
• Yardım ve destek hizmetleri sunmak;
• Oyun ve ilgili web sitelerinin işlevini analiz etmek;
• Uygulama içi satın almaları mümkün kılmak;
• İlgi alanlarınıza göre reklamlar sunmak ve e-posta veya diğer iletişim yöntemleriyle size promosyon mesajları göndermek;
• Özellikle Facebook ile olmak üzere sosyal ağ entegrasyonunu mümkün kılmak;
• Dolandırıcılığı ve suçu önlemek;
• Yasal yükümlülükleri ve vergi yükümlülüklerini yerine getirmek;
4.2. E-posta adresiniz şu amaçlar için kullanılabilir:
• hizmet e-postaları (güncellemeler, yeni tasarım, yeni özellikler, (yeni) oyunlar vb.);
• kullanım koşullarımızın ihlalinin bildirilmesi gibi yönetim amaçları;
• iletmemize izin verdiğiniz mesajları size ulaştırmak (sosyal ağınızdaki diğer kullanıcılardan gelen mesajlar gibi).
4.3. SPIL’in Oyunları Avrupa Ekonomik Alanı’nda (“AEA”) barındırılmaktadır ve kişisel verileriniz de Metin Faruk Bal tarafından AEA’da depolanır. AEA’nın dışındaki bir ülkede kişisel verilerinizin iş ortaklarımız tarafından işlendiği hallerde, sözleşmeden doğan teminatlarla sınırlı kalmamak üzere ilgili veri koruma yasasının gereklilikleri uyarınca kişisel verilerinizin yeterli düzeyde korunmasını sağlamak için gerekli tüm önlemleri aldık.
4.4. Kişisel verileriniz, Oyun kullanımınız için gereken süre boyunca bu Gizlilik Politikası’nda açıklanan amaçlar doğrultusunda saklanacaktır. Örneğin, dönem dönem kullanılmayan oyun hesaplarını sileriz ve gereksiz verileri düzenli olarak inceleyip anonim hale getiririz.
5. Hangi iş ortakları verilerinize erişebilir?
5.1. Reklam ağı sağlayıcıları
Metin Faruk BAL, Oyunlarımızda reklam göstermek veya üçüncü taraf oyunlar ve platformlarda reklam kampanyaları yürütmek için reklam ağı sağlayıcıları, reklam borsaları ve reklam sunucuları (“Reklam Ortakları”) kullanır. Bu Reklam Ortakları, hedef kitlelerinin niteliklerini ve tercihlerini belirlemek veya tahmin etmek amacıyla zaman içerisinde oyun ağlarından toplanan verileri (“Reklam Verileri”) kullanarak reklamları sunmak, daha iyi hedeflemek ve reklamların etkinliğini ölçmek için belirli teknolojileri kullanır. SPIL bu bilgileri bu Gizlilik Politikasına uygun olarak işleme tabi tutar. Reklam Ortaklarımız, hizmetlerinin kapsamına bağlı olarak Reklam Verileri açısından veri işleyicisi veya veri kontrolcüsü olarak faaliyet gösterebilir. Yürürlükteki veri koruma mevzuatına uyma sorumluluğu Reklam Ortaklarındadır. Reklam ağı sağlayıcıları olarak faaliyet gösteren bu üçüncü taraflarca reklam teknolojilerinin kullanımı bu Gizlilik Politikasına değil, kendilerinin gizlilik politikalarına tabidir. Hedeflenmiş reklamlar için Reklam Verilerini işlemenin yasal dayanağı, kullanıcılardan alınan izindir. Başkaları ile yürüttüğümüz reklam kampanyalarını optimize etmenin ve bunların dönüşüm oranlarını takip etmenin yasal dayanağı meşru menfaattir.
5.2. Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları
Metin Faruk Bal, Oyunlarımız aracılığıyla bir ürün veya hizmet satma amacıyla Metin Faruk Bal'a ödeme işlemi hizmetleri sunan üçüncü taraf ödeme hizmeti sağlayıcıları (“PSP”) da kullanabilir. PSP, ürünü veya hizmeti satın alma amacıyla işlenen kişisel işlem verileri (“işlem verileri”) açısından veri kontrolcüsü olarak faaliyet göstermektedir. İşlem verilerine kişisel detaylarınız, ödeme kartı detaylarınız ve işlem detaylarınız dahil olabilir. Oyunlarımızda yaptığınız her alışverişte (bir sanal oyun ürünü gibi) PSP’ye sağladığınız bilgiler bizim değil, ilgili PSP’nin gizlilik politikasına tabidir. Bu işleme faaliyetinin yasal dayanağı, bir sözleşmenin yerine getirilmesidir. Oyunlarımızdaki her alışverişinizde ödeme işleminin sunulması amacıyla Metin Faruk Bal'ın sizden toplanan kişisel bilgileri bir PSP’ye verebileceğine ve bu PSP’nin bu bilgileri ödeme işlemlerinin (istatistiksel) analizi için kullanabileceğine dair açık izninizi verirsiniz. Bir ürün veya hizmet satın almanızın ardından, Metin Faruk BAL'ın ve PSP’nin 7 yıldan az olmamak üzere yasalarla belirlenen bir süre boyunca bilgilerinizi saklama yükümlülüğü bulunmaktadır. Yasalara aykırı olan, bir bireyin haklarını ihlal eden veya bir kullanıcının Oyunları kullanma izninin askıya alınmasıyla veya sonlandırılmasıyla sonuçlanan hareketlerde bulunan (veya taraflardan birinin bu tür hareketlerde bulunduğuna inandığı) bir kullanıcı hakkında Metin Faruk BAL'ın bir PSP’yi bilgilendirme yetkisi olacaktır. Yasalara aykırı olan, bir bireyin haklarını ihlal eden veya bir kullanıcının Oyunu kullanma izninin askıya alınmasıyla veya sonlandırılmasıyla sonuçlanan hareketlerde bulunan (veya taraflardan birinin bu tür hareketlerde bulunduğuna inandığı) bir kullanıcı hakkında Metin Faruk BAL'ın bir PSP’yi bilgilendirme yetkisi olacaktır.
5.3. Sosyal ağlar
Oturum açmak için Facebook hesabınızı kullandığınızda Oyun, birden çok cihazda oynanabilir ve senkronize edilebilir. Facebook oturumları; Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ABD (Facebook) tarafından kontrol edilir. Facebook sizin hakkınızda bize belirli bilgiler sağlayabilir ve biz de bu bilgileri size reklam göstermek için kullanabiliriz. Facebook üçüncü bir taraftır, dolayısıyla bu sosyal medya platformundaki aktiviteleriniz onların kullanıcı ve gizlilik politikalarına tabidir. Bilgilerinizin Facebook’la paylaşımı ve kişisel verilerinizin onlar tarafından kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen https://www.facebook.com/policy.php adresindeki Facebook Veri İlkesi’ni inceleyin.
5.4. Analiz İş Ortakları
SPIL, Oyunların kullanımına ilişkin bilgiler (“Kullanım Verileri”) toplamak için analiz iş ortaklarından yararlanmaktadır. Bu analiz iş ortakları IP adresiniz, coğrafi konumunuz, işletim sistemi, Oyunlarda harcanan zaman ve Oyunları nasıl kullandığınızla ilgili diğer bilgileri içerebilecek Kullanım Verilerini işler. Bu veriler, Oyunların kullanımını analiz etmek, yanı sıra Oyunların ve ilgili hizmetleri geliştirilmek için kullanılır. Analiz iş ortaklarımız, Kullanım Verilerine ilişkin veri işleyicisi olarak görevlendirilecektir. Kullanım Verilerini işlemenin yasal dayanağı, meşru menfaattir.
5.5. Müşteri Desteği İş Ortakları
Metin Faruk BAL olarak kullanıcılarımıza müşteri destek hizmetleri sunmak için üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları kullanıyoruz. Bu iş ortaklarıyla iletişim içerikleri, IP adresi, e-posta adresi ve kullanıcı adı (“Yazışma Verileri”) gibi kişisel verileri paylaşabiliriz. Yazışma Verileri; sizinle iletişim kurmak, kullanıcıları engellemek, e-posta adreslerini değiştirmek, hesapları yeniden etkinleştirmek veya engellemek, oyun içi ürünleri eklemek ya da kaldırmak ve diğer müşteri destek hizmetlerini sunmak gibi amaçlarla Metin Faruk BAL ve iş ortakları tarafından işlenebilir. Yazışma Verilerini işlemenin yasal dayanağı, sunulan hizmete bağlı olarak meşru menfaat veya kullanıcılardan alınan izindir.
5.6. İş ortağı ağları
Metin Faruk BAL, Oyunu olabildiğince çok sayıda kullanıcının oynaması için Oyunun dağıtımını yapmamıza yardımcı olan iş ortağı ağ sağlayıcıları kullanabilir.
5.7. Geliştiriciler
Oyun piyasaya çıktıktan sonra oyuncularımıza en iyi oyun deneyimini sunmak için oyunu sürekli olarak gözleyecek ve iyileştireceğiz. Bu nedenle geliştiriciler bilgilerinizi görebilir ve bilgilerinize erişebilir, fakat bu bilgileri yalnızca oyunu iyileştirmek için kullanırlar. Bu verilerin işlenmesinin yasal dayanağı sözleşmeden doğan gerekliliklerdir.
5.8. Diğer
Yasalar gerektirdiğinde veya bir hukuk mahkemesi gerekli gördüğünde diğer taraflara bilgi sağlayabiliriz.
6. Haklarınız
6.1. Kişisel verileriniz, Metin Faruk BAL ve iş ortakları tarafından saklanabilir. Yürürlükteki veri koruma kanunlarının sağladığı durumlarda, sizin hakkınızda sakladığımız kişisel verilere erişme, bu verileri düzeltme ve silme, kişisel verilerinizin işlenmesini kısıtlama veya bu verilerin işlenmesine itiraz etme hakkınız vardır. Kişisel verilerinizin işlenmesinin yasal dayanağı sizin verdiğiniz izindir ve izninizi istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.
6.3. Mesajlarda yer alan abonelikten çıkış bağlantısına tıklayarak size gönderdiğimiz pazarlama iletişim mesajlarını almayı istediğiniz zaman durdurabilirsiniz.
6.4. Metin Faruk BAL, 16 yaşından küçük hiç kimsenin kişisel verilerini ebeveyn izni olmadan kasıtlı olarak işlemez. Ebeveyn izni olmadan 16 yaşından küçük birisinin kişisel verilerini işlediğimizi fark edersek, bu verileri hemen sileriz.
6.5 Kişisel verilerinizin işlenmesiyle ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, metinfarukbal33@gmail.com adresinden Veri Koruma Yetkilimize e-posta gönderebilirsiniz. Verdiğimiz yanıtların veya sunduğumuz desteğin endişelerinizi gidermemesi durumunda, özellikle çalıştığınız, normalde yaşadığınız veya veri koruma kanunları ihlali iddiasının gerçekleştiği Avrupa Birliği (veya Avrupa Ekonomik Alanı) Üye Ülkesindeki bir denetleyici kuruma şikayette bulunma hakkınız vardır.
7. Güvenlik
7.1. Metin Faruk BAL, yetkisiz erişimi önlemeye yardımcı olmaya, veri güvenliğini sağlamaya ve Oyuna ilişkin topladığımız bilgileri doğru biçimde kullanmaya yönelik gerekli önlemleri uygulamaktadır.
7.2. Kişisel verilerinize erişimi kısıtlayan gizlilik seçenekleri sunmamıza rağmen hiçbir güvenlik önleminin kusursuz ve etkisiz hale getirilemez olmadığını lütfen unutmayın. Oyunlarda yer alan gizlilik ayarlarının veya güvenlik önlemlerinin aşılmasından sorumlu değiliz.
8. Çeşitli Hususlar
8.1. Gizlilik Politikamızı değiştirme hakkımız saklıdır. Değişiklikler yayınlanma anından itibaren geçerli olacaktır, bu yüzden bildiklerinizin en güncel sürüm olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin.
8.2 Oyunlarımızın (ya da oyunlarımızdan birinin) üçüncü bir tarafa devri halinde, bu Gizlilik Politikası uyarınca hakkınızda topladığımız tüm kişisel bilgileri bahsi geçen üçüncü tarafa aktarabiliriz. Bu durumda, tarafımıza e-posta adreslerini iletmiş olan kullanıcılar kendilerine ilişkin bilgiler aktarıldığında ve bilgiler farklı bir gizlilik politikasına tabi hale geldiğinde bilgilendirilecektir.
8.3 Bu Gizlilik Politikası, Hollanda yasalarına tabi olacak ve Hollanda mahkemelerinin münhasır yargı yetkisine sunulacaktır.
Her türlü sorunuzu veya talebinizi metinfarukbal33@gmail.com adresine e-posta yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder